Marcel van Drunen 4e EK Supermoto Frankrijk
Oct 24, 2011

Marcel van Drunen uit het Yamaha MVD Goldspeed Team is tijdens de laatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap Supermoto in het Franse Cahors op een vierde plaats geŽindigd. In de eerste manche was zijn motor onstabiel bij het indraaien van de bochten waardoor hij niet voluit kon rijden. Toch wist hij er nog een vijfde plaats uit te slepen. In de tweede manche was het probleem aan de voorzijde verholpen en dit leverde hem een mooie vierde plaats op. In de laatste manche streed van Drunen voor de tweede plaats. Echter door een foutje in de slotfase werd hij wederom als vierde afgevlagd.

Op zaterdag had Marcel zijn draai al snel gevonden op het circuit. In de tijdtraining zette hij een aantal snelle ronden op de klokken en dit resulteerde in een vierde tijd. Marcel had last van onstabiliteit bij het insturen van de bochten en hoopte dat dit in de eerste manche op zondag beter zou gaan. Dit was helaas niet het geval waardoor van Drunen niet voluit kon rijden. Hierdoor moest hij genoegen nemen met een vijfde plaats. Voor de tweede manche had Marcel wat druk van zijn banden gehaald en dit pakte goed uit. Aan de voorzijde was het probleem verholpen en dit gaf hem een vertrouwd gevoel voor de tweede manche. Marcel werd in deze manche vierde en zat op de finish aan het achterwiel van de tweede en derde man. Tevens had hij de tweede snelste tijd gereden waarmee hij zag dat hij met de top drie mee kon.

In de derde manche kwam hij op een derde plaats uit de start. Gelijk ging hij in de aanval op zijn voorgangers maar in het offroad gedeelte koos hij in een bocht voor de binnenzijde in plaats van om door de kombocht te rijden. Helaas was deze bocht gesproeid waardoor zijn achterwiel begon te spinnen en hij de dubbelsprong niet kon springen. Dit kostte hem uiteindelijk een positie en op een vierde plaats kon hij zijn weg vervolgen. Vanaf dat moment ging het rijden iedere ronde beter en na een aantal ronden kwam hij aan op een derde plaats. Vervolgens begon Marcel druk uit te oefenen op de tweede man. Met nog twee ronden te gaan zette hij de aanval in op de plaats waar hij in de eerste ronde was weggegleden. Van Drunen was in de veronderstelling dat de natte plek nu wel opgedroogd zou zijn. Dit was echter niet het geval en dit had tot gevolg dat Marcel een pirouette maakte. Dit kostte hem een plaats en op een vierde plaats kon hij zijn weg vervolgen. Fanatiek zette hij de achtervolging in en kwam nog terug tot aan het achterwiel van de derde man. Helaas was de tijd tekort om hem nog te passeren waardoor hij op een vierde plaats werd afgevlagd. In de laatste manche was het zo close op de finish dat Marcel slechts 1.3 sec achter de kopman zat!

In het dagklassement eindigde Marcel op een vierde plaats. Volgende week zondag staat voor Marcel de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Lelystad.

Uitslagen EK Supermoto in Frankrijk:

Eerste manche:
1 Pavel Kejmar
2 Teo Monticelli
3 Alessandro Tognaccini
4 Massimiliano Porfiri
5 Marcel van Drunen

Tweede manche:
1 Teo Monticelli
2 Pavel Kejmar
3 Alessandro Tognaccini
4 Marcel van Drunen
5 Massimiliano Porfiri

Derde manche:
1 Teo Monticelli
2 Diego Monticelli
3 Alessandro Tognaccini
4 Marcel van Drunen
5 Peval Kejmar

Daguitslag:
1 Teo Monticelli 72 Pnt
2 Pavel Kejmar 63 Pnt
3 Alessandro Tognaccini 60 Pnt
4 Marcel van Drunen 52 Pnt
5 Diego Monticelli 51 Pnt

Persbericht door Motorcrossplanet.nl

Foto's

Meer nieuws
Zou jij interesse hebben om een cursus off road te volgen met de supermoto machine
Marcel van Drunen