Marcel zet beste resultaat ooit neer in Mettet
Oct 10, 2011

Marcel van Drunen uit het Yamaha MVD Goldspeed Team heeft tijdens de superbiker in Mettet zijn beste resultaat ooit in Mettet neer weten te zetten. Van Drunen reed in de superfinale een sterke inhaalrace en wist vanaf een vijftiende plaats helemaal terug te komen naar een mooie zevende plaats.

De weersomstandigheden waren verre van ideaal in Mettet. Het regende veel en hierdoor waren de omstandigheden bijzonder modderig te noemen. Ondanks dit ging het rijden lekker met Marcel. Hij wist op vrijdag een vijfde tijd neer te zetten in de vrije training. Op zaterdag stonden er drie tijdtrainingen op het programma waarvan de beste tijd van alle drie de sessies telde. In de eerste training zette Marcel een derde tijd neer. In de tweede training was hij net iets sneller dan in de eerste training en sloot de sessie af als zevende. Voor de derde training had de organisatie het circuit een klein beetje verlegd en een gedeelte vlak geschoven. Helaas kon Marcel deze training niet rijden omdat zijn broer op zaterdagmiddag trouwde. Dit had tot gevolg dat hij kelderde naar een veertiende tijd. Hierdoor had Marcel in de prestige finale op zondag ook een slechte startplaats. Toch wist hij zich gedurende de wedstrijd nog terug te knokken naar een elfde plaats. Hiermee kwalificeerde hij zich ruimschoots voor de superfinale waarin de beste supermotorijders over het gehele weekend het tegen elkaar opnamen.
Het opstellen voor de superfinale verliep echter niet echt eerlijk. Degene die in de prestige finale net een plaats voor Marcel was geŽindigd, stond op de tweede startrij en Marcel stond op de vijfde startrij. Ondanks dit wilde Marcel er het beste van maken. Hij kwam op een vijftiende plaats uit de eerste ronde en begon op de bijzonder verraderlijke omstandigheden plaatsen winst te boeken. Het rijden ging soepel en zo wist hij in iedere ronde wel een rijder te passeren. Zo kwam hij uiteindelijk uit op een knappe zevende plaats. In totaal zette Marcel de achtste snelste tijd neer!
Voor Marcel is dit zijn beste resultaat ooit in Mettet. Op zondag 30 oktober staat de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Lelystad.

Uitslagen superbiker in Mettet:

Finale Supermoto:
1 Mauno Hermunen
2 Sylvain Bidart
3 Thomas Chareyre
4 Cyrill Scheiwiller
5 Maik Voorwinden
11 Marcel van Drunen

Superfinale:
1 Mauno Hermunen
2 Sebastien Tortelli
3 Romain Febvre
4 Sylvain Bidart
5 Thomas Chareyre
7 Marcel van Drunen

Persbericht door Motorcrossplanet.nl

Foto's

Meer nieuws
Zou jij interesse hebben om een cursus off road te volgen met de supermoto machine
Marcel van Drunen