Succes en tegenslag voor Van Drunen in Namur
Sep 26, 2011

Marcel van Drunen uit het Yamaha MVD Goldspeed Team heeft tijdens de derde wedstrijd om het Belgisch Kampioenschap Supermoto in Namur succes en tegenslag gekend. De rijder uit Eindhoven streed in de eerste manche voor de overwinning totdat hij onderuit ging en uiteindelijk derde werd. Na de eerste manche constateerde hij dat er spetters op het achterwiel zaten. Na controle bleek er een kering van de waterpomp lek te zijn. Marcel zette er een nieuwe kering in maar de motor bleef olie lekken waardoor hij besloot om geen risico’s te nemen en het de rest van de dag voorgezien te houden.

In de eerste manche pakte van Drunen een goede start en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Gelijk zette hij samen met Marc Fraikin een hoog tempo in en beide rijders liepen weg bij de derde man. Met nog zo’n vijf ronden te gaan kwamen de beide rijders aan bij de achterblijvers. Op het ene moment pakte Fraikin een paar meter op Marcel maar Marcel gaf zich niet gewonnen en probeerde terug te komen. Helaas gleed hij op een glad stuk van het circuit onderuit en verloor hierbij kostbare tijd. Wel kon hij zijn weg nog op een tweede plaats vervolgen maar omdat hij geen ritme had moest hij de tweede plaats kort daarna afstaan aan Devon Vermeulen. Omdat Marcel kort daarna opgehouden werd door een achterblijver verloor hij Devon uit het oog en nam genoegen met een derde plaats.
Na de eerste manche constateerde Marcel dat er spetters op zijn achterwiel zaten. Marcel dacht dat hij het probleem voor de tweede manche gevonden had maar dit bleek niet zo te zijn. In de warm up lap lekte de motor koelvloeistof waardoor van Drunen besloot om terug te gaan naar het rennerskwartier om het probleem op te lossen voor de superfinale. Alles werd in het werk gesteld om het probleem te verhelpen maar helaas slaagde hij hier niet in. Er was een kering van de waterpomp lek gegaan en nadat deze vernieuwd was, lekte deze nog steeds. Hierdoor vond van Drunen het te risicovol om te rijden en besloot daarom om in de superfinale niet van start te gaan.
De volgende wedstrijd van Marcel is de superbiker in Mettet op 6, 7 en 8 oktober.

Uitslagen BK Supermoto in Namur:

Eerste manche:
1 Marc Fraikin
2 Devon Vermeulen
3 Marcel van Drunen
4 Sebastien Soyeurt
5 Lionel de Ridder

Tweede manche:
1 Devon Vermeulen
2 Sebastien Soyeurt
3 Marc Fraikin
4 Kevin Viellevoye
5 Lionel de Ridder
DNS Marcel van Drunen

Persbericht door Motorcrossplanet.nl

Foto's

Meer nieuws
Zou jij interesse hebben om een cursus off road te volgen met de supermoto machine
Marcel van Drunen