Marcel 4e BK Supermoto in Battice
Sep 19, 2011

Marcel van Drunen uit het Yamaha MVD Goldspeed Team is tijdens de tweede wedstrijd om het Belgisch Kampioenschap in Battice op een vierde plaats geŽindigd. In de eerste manche kwam van Drunen na een matige start teruggereden naar een vijfde plaats. In de tweede manche streed hij de gehele wedstrijd in de top vijf en kwam nog aan het achterwiel van de derde man. Helaas kon hij hem niet meer passeren en kwam als vierde over de finish.

Het circuit van Battice was mooi alleen door de vele regenval in de nacht van zaterdag op zondag was de baan wel erg glad. Wel hebben de rijders op de dag van de wedstrijden veel geluk gehad met het weer. Nadat Marcel in de training een vijfde tijd neer had weten te zetten, ging hij vol goede moed van start in de eerste manche. Helaas kwam hij in de eerste manche niet goed weg en kon hierdoor pas op een achtste plaats aan de wedstrijd beginnen. Het was moeilijk om plaatsen winst te boeken op het circuit van Battice. In het begin wachtte Marcel zijn kans af maar na zoín drie ronden wist hij een plaats winst te boeken en nam de zevende plaats in handen. Twee ronden later schoof hij door naar een zesde plaats. Vervolgens begon Marcel de vijfde man onder druk te zetten. Met nog twee ronden te gaan sloeg hij toe en nam deze positie over. De vierde man had ondertussen al een gat weten te slaan waardoor de rijder uit Eindhoven in de eerste manche niet meer kon doen dan op een vijfde plaats te finishen.
De start van de tweede manche was beter maar na een aantal ronden werd hij gepasseerd door Kevin Vieillevoye en viel terug naar een vijfde plaats. Vervolgens kwam Marcel achter Lionel de Ridder te rijden. Hij probeerde van alles om deze rijder te passeren maar omdat deze de gaten goed dicht hield, kostte dit Marcel veel tijd. Toen Marcel de vierde plaats eenmaal over had genomen, liep hij ver weg. Met nog vier ronden te gaan kwam Sebastien Soyeurt ten val waardoor van Drunen het gat kon dichten. In de slotfase zette hij alles op alles maar kon nergens een plaats vinden waar hij deze positie over kon nemen en kwam moegestreden op een vierde plaats over de finish.
Met een vijfde en een vierde plaats in de manches eindigde Marcel op een vierde plaats in het dagklassement.

Uitslagen Belgisch Kampioenschap in Battice:

Eerste manche:
1 Patrick Debroux
2 Lionel de Ridder
3 Sebastien Soyeurt
4 Marc Fraikin
5 Marcel van Drunen

Tweede manche:
1 Marc Fraikin
2 Kevin Vieillevoye
3 Sebastien Soyeurt
4 Marcel van Drunen
5 Lionel de Ridder

Persbericht door Motorcrossplanet.nl

Foto's

Meer nieuws
Zou jij interesse hebben om een cursus off road te volgen met de supermoto machine
Marcel van Drunen