Lekke voorband kost podiumplaats in de Wijk
Sep 13, 2011

Een lekke voorband heeft Marcel van Drunen uit het Yamaha MVD Goldspeed Team een podiumplaats gekost tijdens de tiende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Supermoto in de Wijk. In de eerste manche had Marcel lang de aansluiting met de twee kopmannen maar bij het passeren van een aantal achterblijvers verloor hij wat tijd waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een tweede plaats. In de tweede manche pakte hij kopstart en sloeg gelijk een gat. Helaas kreeg hij in het midden van de wedstrijd te kampen met een lekke voorband waardoor hij het tempo moest laten zakken en op een elfde plaats over de finish kwam.

Vanwege de vele regenval in de nacht van zaterdag op zondag was het offroad gedeelte erg modderig. Marcel verkende rustig het circuit en zette in de tijdtraining aan om een snelle tijd op de klokken te zetten. Dit verliep niet helemaal naar wens waardoor hij op een vierde plaats strandde. Dit betekende voor van Drunen dat hij in beide manches vanaf de tweede startrij moest starten.
In de eerste manche zat Marcel er goed vooraan bij na de start en kon op een vierde plaats aan de wedstrijd beginnen. Na een aantal ronden passeerde hij de derde man en had de aansluiting met de twee kopmannen. Marcel reed de snelste rondetijd en zette de aanval in op de tweede man. Echter toen de drie kopmannen tussen de achterblijvers belandde, verloor Marcel wat tijd en liep een achterstand op. Marcel probeerde nog terug te komen maar slaagde hier niet in en moest genoegen nemen met een derde plaats.
Gebrand op een goed resultaat ging hij in de tweede manche van start. Hij kwam goed weg bij de start en had gelijk de koppositie in handen. Hij zette een hoog tempo in en slaagde erin om een gat te slaan. Ronde na ronde wist hij de koppositie in handen te houden maar in het midden van de wedstrijd kreeg hij te kampen met een lekke voorband waardoor hij het tempo moest laten zakken. Uitermate teleurgesteld reed Marcel de wedstrijd uit en kwam uiteindelijk als elfde over de finish.
Op 9 oktober staat de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Supermoto op het programma in Lelystad.

Persbericht door Motorcrossplanet.nl

Foto's

Meer nieuws
Zou jij interesse hebben om een cursus off road te volgen met de supermoto machine
Marcel van Drunen