Van Drunen op podium ONK Supermoto Joure
Sep 05, 2011

Marcel van Drunen uit het Yamaha MVD Goldspeed Team is tijdens de negende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Supermotard in Joure op het podium geŽindigd. In de eerste manche maakte Marcel in de beginfase een aantal bijna fatale highsiders en kwam tot twee keer toe ten val in het offroad gedeelte. Hierdoor zat er niet meer in dan een vijfde plaats. In de tweede manche knokte de rijder uit Eindhoven in de beginfase voor de overwinning maar toen hij een keer buiten de baan belandde en bijna ten val kwam, werd hij te voorzichtig waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Op zaterdag stond in Joure al de tijdtraining op het programma. Marcel zette verschillende keren aan om een snelle tijd op de klokken te zetten maar kon zijn draai niet echt vinden op het circuit. Dit resulteerde uiteindelijk in een vierde tijd.

In de eerste manche op zondag verliep de beginfase niet naar wens. In de eerste vier ronden maakte hij bijna vier fatale highsiders. Marcel zelf dacht dat zijn band niet goed op druk stond. Dit bleek achteraf niet het geval te zijn maar hierdoor verloor Marcel wel het vertrouwen. Tot overmaat van ramp kwam hij nog twee keer ten val in het offroad gedeelte waarbij veel tijd en plaatsen verloren gingen. Ondanks dit herstelde Marcel zich goed en knokte zich nog terug naar een vijfde plaats.

In de tweede manche ging het rijden een stuk beter met van Drunen. In de beginfase streed hij voor de eerste plaats. Echter op een moment dat hij buiten de baan belandde en bijna ten val kwam, verloor hij het vertrouwen en besloot om de wedstrijd zonder risicoís te nemen uit te rijden. Dit pakte goed uit want Marcel kwam als tweede over de finish en verzekerde zich hiermee van de derde plaats in het dagklassement.

In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap blijft Marcel op een derde plaats staan. Volgend weekend staat de tiende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in de Wijk/Rogat.

Uitslagen ONK Supermoto in Joure:

Eerste manche:
1 Maik Voorwinden
2 Marc Fraikin
3 Tom van Teeffelen
4 Devon Vermeulen
5 Marcel van Drunen

Tweede manche:
1 Marc Fraikin
2 Marcel van Drunen
3 Maik Voorwinden
4 Ramon van Hamond
5 Ruurd van Roozendaal

Daguitslag:
1 Marc Fraikin
2 Maik Voorwinden
3 Marcel van Drunen

Persbericht door Motorcrossplanet.nl

Foto's

Meer nieuws
Zou jij interesse hebben om een cursus off road te volgen met de supermoto machine
Marcel van Drunen