Marcel 3e ONK Supermoto Lelystad
Aug 29, 2011

Marcel van Drunen uit het Yamaha MVD Goldspeed Team is tijdens de achtste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Supermoto in Lelystad op het podium geŽindigd. In de bijzonder natte omstandigheden wist van Drunen in de eerste manche tweede te worden en in de tweede manche kwam hij na een fout in de beginfase nog sterk terug naar een derde plaats. Deze resultaten waren in het dagklassement goed voor een derde plaats.

Het circuit van Lelystad was bijzonder nat toen Marcel zijn Yamaha het circuit op stuurde om te gaan trainen. Ondanks dit ging het rijden lekker met de rijder uit Eindhoven en hij wist er een tweede tijd uit te persen. In de eerste manche zat hij er goed bij met de start en kon op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase hield hij de twee kopmannen in het vizier maar op het moment dat het begon te stortregenen sloegen de twee kopmannen een klein gaatje op van Drunen. Marcel bleef het tempo hooghouden en kon in het tweede deel van de wedstrijd profiteren van een mechanisch probleem van de tweede man en stootte door naar de tweede plaats. In de slotfase liep Marcel ook nog iets in op de leider maar de tijd was tekort om nog tot aan het achterwiel te komen waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plaats.

In de tweede manche pakte Marcel kopstart en voerde het deelnemersveld in de eerste paar ronden aan. Echter door een fout gingen er vele plaatsen verloren waardoor Marcel aan een inhaalrace moest beginnen. De rijder uit Eindhoven zette alles op alles en wist gedurende de wedstrijd terug te komen naar een derde plaats. Opdat moment waren de twee kopmannen al te ver weg om nog te achterhalen waardoor Marcel de wedstrijd rustig uit reed op een derde plaats.

In het dagklassement eindigde Marcel op een derde plaats en in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap blijft hij op een derde plaats staan. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in Joure.

Uitslagen ONK Supermoto in Lelystad:

1e manche
1 Maik Voorwinden NL KTM
2 Marcel van Drunen NL Yamaha
3 Devon Vermeulen NL KTM
4 Ryan Dixon GB KTM
5 Ramon van Hamond NL Honda

2e manche
1 Maik Voorwinden NL KTM
2 Devon Vermeulen NL KTM
3 Marcel van Drunen NL Yamaha
4 Wiebren Kraak NL KTM
5 Ramon van Hamond NL Honda

Dagklassement:
1 Maik Voorwinden NL KTM
2 Devon Vermeulen NL KTM
3 Marcel van Drunen NL Yamaha
4 Wiebren Kraak NL KTM
5 Ramon van Hamond NL Honda

Persbericht door Motorcrossplanet.nl

Foto's

Meer nieuws
Zou jij interesse hebben om een cursus off road te volgen met de supermoto machine
Marcel van Drunen